Karácsonyi habcsók villámgyorsan: ha túl sok tojásfehérje maradna meg
A karácsony jellegzetes édessége, a habcsók akkor az igazi, ha roppanós, a közepe pedig lágy.

23182500_a77855ba348ba17d4c3a7da3d7cbf194_wm.jpg
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

Ettől a sminktől ragyog úgy a 66 éves szépségnagykövet bőre: lesd el, hogy készül »

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habcsókot készíteni nem nagy próbatétel, ha figyelsz néhány dologra. Ha teheted, friss tojásokból készítsd az édességet, úgy sokkal jobban megtartja a formáját. Keverhetsz hozzá ételszínezéket, és megszórhatod akár dekorcukorral is. Változtathatod a formáját, csak engedd el bátran a fantáziádat!

Karácsonyi-habcsók

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet só
  • ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű fehérjéket verd kemény habbá, és dobj hozzá egy csipet sót is. Ügyelj arra, hogy sárgája véletlenül se kerüljön bele, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudod felverni. Fokozatosan add hozzá a cukrot, egy részéhez keverd hozzá a keményítőt, majd tedd hozzá a citromlevet, esetleg az ételszínezéket. Fontos, hogy jó kemény legyen. 
 

Töltsd habzsákba a masszát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá kis kupacokat vagy karikákat a habzsákból. Előmelegített sütőben, 120 fokon süsd meg 30 perc alatt. Akkor jó, ha a kérge szilárd, és kezd barnulni. Szedd ki a csókokat, és tedd nedves ruhára. Így nem fognak megrepedezni. Hagyd száradni egy éjszakát, utána rakd dobozba.

Hasonlóan egyszerű a pufi amerikai csokis keksz. Gyorsan elkészül, és képtelenség abbahagyni. 

23183058_ac65b55f3332ad68bbc62ae9ae05e323_wm.jpg
Ezt is szeretjük