Karácsonyi habcsók villámgyorsan: ha túl sok tojásfehérje maradna meg

A karácsony jellegzetes édessége, a habcsók akkor az igazi, ha roppanós, a közepe pedig lágy.

23182500_a77855ba348ba17d4c3a7da3d7cbf194_wm.jpg
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habcsókot készíteni nem nagy próbatétel, ha figyelsz néhány dologra. Ha teheted, friss tojásokból készítsd az édességet, úgy sokkal jobban megtartja a formáját. Keverhetsz hozzá ételszínezéket, és megszórhatod akár dekorcukorral is. Változtathatod a formáját, csak engedd el bátran a fantáziádat!

23183058_ac65b55f3332ad68bbc62ae9ae05e323_wm.jpg

Karácsonyi-habcsók

Hozzávalók

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
  • ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű fehérjéket verd kemény habbá, és dobj hozzá egy csipet sót is. Ügyelj arra, hogy sárgája véletlenül se kerüljön bele, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudod felverni. Fokozatosan add hozzá a cukrot, egy részéhez keverd hozzá a keményítőt, majd tedd hozzá a citromlevet, esetleg az ételszínezéket. Fontos, hogy jó kemény legyen. 
 

Töltsd habzsákba a masszát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá kis kupacokat vagy karikákat a habzsákból. Előmelegített sütőben, 120 fokon süsd meg 30 perc alatt. Akkor jó, ha a kérge szilárd, és kezd barnulni. Szedd ki a csókokat, és tedd nedves ruhára. Így nem fognak megrepedezni. Hagyd száradni egy éjszakát, utána rakd dobozba.

Hasonlóan egyszerű a pufi amerikai csokis keksz. Gyorsan elkészül, és képtelenség abbahagyni. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük