Házi karácsonyi habcsók: a legjobb dolog, ami a maradék tojásfehérjével történhet
A habcsókot házilag is elkészítheted a karácsonyi sütés során megmaradt tojásfehérjékből. Egy-két trükk, és garantáltan jól sikerül.

habcsok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok családban kerül a karácsonyfára habcsók is a szaloncukor mellé, máshol inkább külön, az asztalon kínálják. Ahelyett, hogy boltban vásárolnád, készítsd el idén otthon ezt az ínycsiklandó édességet! Hagyhatod fehéren, vagy ételfestékkel különböző színűre is varázsolhatod. Ha igazán szép darabokat szeretnél készíteni, habzsákból formázd meg az édességet! Ha ezt túl macerásnak tartod, kiskanállal is ráhelyezheted a halmokat a sütőpapírra. Tovább marad kemény a tojáshab, ha kevés citromlét is adsz hozzá.

Karácsonyi habcsók

Hozzávalók:

  • 20 evőkanál cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 3 csepp ételfesték
  • 3 csepp citromlé
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a citromlével és egy csipet sóval verd habbá. Ha már jó kemény, add hozzá a cukor felét, és azzal is verd három percig. Szórd hozzá a cukor másik felét, és addig keverd, amíg kemény és fényes nem lesz. Ha színes habcsókokat szeretnél, csepegtesd bele az ételfestéket.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tojáshabot kanalazd habzsákba, és formázz köröket a tepsibe egymástól kisebb távolságra, vagy kiskanállal halmozd a masszát egymás mellé. A habcsókok méretétől és formájától függően, előmelegített sütőben, 100 fokon 40-60 percig szárítsd az édességeket.
A fahéjas-cukros mandula mennyei karácsonyi csemege, akár az utolsó pillanatban is elkészítheted.

Ezt is szeretjük