Házi karácsonyi habcsók: a legjobb dolog, ami a maradék tojásfehérjével történhet
A habcsókot házilag is elkészítheted a karácsonyi sütés során megmaradt tojásfehérjékből. Egy-két trükk, és garantáltan jól sikerül.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Sok családban kerül a karácsonyfára habcsók is a szaloncukor mellé, máshol inkább külön, az asztalon kínálják. Ahelyett, hogy boltban vásárolnád, készítsd el idén otthon ezt az ínycsiklandó édességet! Hagyhatod fehéren, vagy ételfestékkel különböző színűre is varázsolhatod. Ha igazán szép darabokat szeretnél készíteni, habzsákból formázd meg az édességet! Ha ezt túl macerásnak tartod, kiskanállal is ráhelyezheted a halmokat a sütőpapírra. Tovább marad kemény a tojáshab, ha kevés citromlét is adsz hozzá.
Karácsonyi habcsók
Hozzávalók:
- 20 evőkanál cukor
- 4 db tojásfehérje
- 3 csepp ételfesték
- 3 csepp citromlé
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a citromlével és egy csipet sóval verd habbá. Ha már jó kemény, add hozzá a cukor felét, és azzal is verd három percig. Szórd hozzá a cukor másik felét, és addig keverd, amíg kemény és fényes nem lesz. Ha színes habcsókokat szeretnél, csepegtesd bele az ételfestéket.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tojáshabot kanalazd habzsákba, és formázz köröket a tepsibe egymástól kisebb távolságra, vagy kiskanállal halmozd a masszát egymás mellé. A habcsókok méretétől és formájától függően, előmelegített sütőben, 100 fokon 40-60 percig szárítsd az édességeket.
A fahéjas-cukros mandula mennyei karácsonyi csemege, akár az utolsó pillanatban is elkészítheted.
Még több recept