A legomlósabb kakaós-vaníliás krémes süti

Ebből nem tudsz eleget sütni

A kakaós-vaníliás krémes tortaformában még tetszetősebb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai krémes vagy kakaós-vaníliás süti hihetetlenül lágy és habos. Ezzel akkor sem foghatsz mellé, ha ki kell tenni magadért valamilyen fontos esemény vagy összejövetel kapcsán. Mindenképpen nagyobb tepsiben vagy tortaformában süsd meg a bámulatos édességet.

Kakaós-vaníliás krémes

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 13 evőkanál víz
  • 7 tojássárga
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 7 tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 3 dl víz
  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Díszítés

  • 4 dl habtejszín
  • reszelt csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját keverd ki a cukorral és a vízzel. Forgasd hozzá a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.

A krémhez a tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral. A pudingport a vízzel és a tejjel keverd simára, és kis lángon főzd sűrűre. Még forrón nagyon óvatosan forgasd össze a habbal. Kend egyenletesen a sütire, és tedd vissza a sütőbe 10-15 percre. Utána hűtsd ki. A tejszínt verd kemény habbá, vond be vele a tészta tetejét és az oldalát, majd reszelt csokoládéval jól szórd meg. Tovább díszítheted ízlés szerint.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük