Kétszínű kakaós-túrós kevert süti: egyszerűen nem lehet elrontani
A kakaós, túrós süti egyszerű és nagyon mutatós. A tarka édesség szinte szétomlik a szádban.
A kakaós, túrós kevert süti fantasztikusan puha, ami annak is köszönhető, hogy a tésztába nem vaj, hanem olaj kerül. Az édes túrós-mascarponés réteg is gondoskodik arról, hogy napokig ne száradjon ki. A még csodásabb végeredmény miatt érdemes krémtúrót használnod. Tegyél a túrós réteghez kevés búzadarát is, hogy ne ázzon el a tészta sütés közben.
Kakaós-túrós kevert süti
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A túrós réteghez
- 25 dkg krémtúró
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat, majd forgasd hozzá a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Robotgéppel jól dolgozd össze, majd amikor már egynemű, részletekben add hozzá óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe. A krémtúrót keverd össze a mascarponéval, a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és a búzadarával. Kend rá a túrós-mascarponés tölteléket, kicsit akár márványozhatod is, tehát villával összekeverheted a két réteget. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Meggykompóttal vagy meggyszósszal kínálva mennyei.
A márványos kuglóf is nagyon mutatós, finom, ráadásul a kakaós és a vaníliás tésztát is könnyen elkészítheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció