Csábító kakaós keksz tejszínes krémmel
Fél óra sem kell hozzá
A kakaós töltött kekszek világszerte hódítanak. Már a muffint és a brownie-t is letaszították a trónról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A puha, szádban olvadó, kakaós töltött kekszek különleges élvezetet nyújtanak. Ezt az aprósüteményt whoopie pie-ként is ismerheted. A sütiszendvics nagyon változatosan készíthető. A tejszínes töltelék helyett mogyorókrémmel, csokival, pillecukros mázzal vagy gyümölccsel is összeragaszthatod a korongokat.

Kakaós töltött kekszek

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 24 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 11 dkg vaj
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban vegyítsd a kakaót, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverd össze az olvasztott vajat, a cukrot, add hozzá a tojást, a tejet és a vaníliás cukrot. Fokozatosan forgasd hozzá a száraz elegyet. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz.

Töltsd nyomózsákba vagy zacskóba, vágd ki az egyik sarkát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj 4-5 centi átmérőjű köröket. Told az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül tíz percig. Még puhák lesznek a kekszek, amikor kiveszed őket a sütőből.

Miközben hűlnek a korongok, gépi habverővel keverd össze a krémsajtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a citrom héját, nyomd bele a levét. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Végül töltsd a krémet a kekszek közé.

Ezt is szeretjük