Kétszínű kakaós, sajtkrémes kevert süti: nem lehet elrontani
Ha unod a klasszikus kakaós kevertet, krémsajttal változatosabbá teheted.

Kétszínű kakaós, sajtkrémes kevert süti: nem lehet elrontani
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Jennifer Aniston teste 50 évesen is álomszép: tudatos étrenddel bárkinek lehet ilyen »

Könnyű, 5 perces nyári frizura: kényelmes, és nem lesz benne meleged »

Házi lábápoló maszk bőrkeményedés ellen: hidratálja és puhítja a sarkakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kevert sütik egyik legjobbja ez a kakaós, márványsajtos édesség. Még mérleg sem kell hozzá, bögrével is kiadagolhatod a hozzávalókat. A rétegeket akár márványozhatod is, azaz villával összekeverheted a kétféle tésztát. Öntettel pedig tovább fokozhatod az élményt.

Kakaós-sajtkrémes süti

Hozzávalók:

Tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só

Töltelékhez

  • 20 dkg krémsajt
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd ki a cukorral és a tojjásal, majd öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és a sóval vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha nem túl híg, de nem is sűrű. Egyengesd a tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A tetejéhez keverd ki a sajtkrémet a tojással, a cukorral és a vaníliával. Kend a kakaós masszára, majd öntsd rá a maradék csokis tésztát.
 

Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a sütibe szúrt tűre massza, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük