Kétszínű kakaós, sajtkrémes kevert süti: nem lehet elrontani

Ha unod a klasszikus kakaós kevertet, krémsajttal változatosabbá teheted.

Kétszínű kakaós, sajtkrémes kevert süti: nem lehet elrontani
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert sütik egyik legjobbja ez a kakaós, márványsajtos édesség. Még mérleg sem kell hozzá, bögrével is kiadagolhatod a hozzávalókat. A rétegeket akár márványozhatod is, azaz villával összekeverheted a kétféle tésztát. Öntettel pedig tovább fokozhatod az élményt.

Kakaós-sajtkrémes süti

Hozzávalók

Tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál

Töltelékhez

  • 20 dkg krémsajt
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd ki a cukorral és a tojjásal, majd öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és a sóval vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha nem túl híg, de nem is sűrű. Egyengesd a tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A tetejéhez keverd ki a sajtkrémet a tojással, a cukorral és a vaníliával. Kend a kakaós masszára, majd öntsd rá a maradék csokis tésztát.
 

Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a sütibe szúrt tűre massza, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük