Kétszínű kakaós, sajtkrémes kevert süti: nem lehet elrontani
Ha unod a klasszikus kakaós kevertet, krémsajttal változatosabbá teheted.
![Kakaós, sajtkrémes kevert süti](https://kep.index.hu/1/0/1946/19464/194641/19464141_eabcc3be96c28590ad8a1baa67d0b635_wm.jpg)
A kevert sütik egyik legjobbja ez a kakaós, márványsajtos édesség. Még mérleg sem kell hozzá, bögrével is kiadagolhatod a hozzávalókat. A rétegeket akár márványozhatod is, azaz villával összekeverheted a kétféle tésztát. Öntettel pedig tovább fokozhatod az élményt.
Kakaós-sajtkrémes süti
Hozzávalók
Tésztához
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál vaj
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
Töltelékhez
- 20 dkg krémsajt
- 1 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A puha vajat keverd ki a cukorral és a tojjásal, majd öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és a sóval vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha nem túl híg, de nem is sűrű. Egyengesd a tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A tetejéhez keverd ki a sajtkrémet a tojással, a cukorral és a vaníliával. Kend a kakaós masszára, majd öntsd rá a maradék csokis tésztát.
Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a sütibe szúrt tűre massza, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.
![](https://kep.index.hu/1/0/1946/19464/194643/19464399_aa1f6992fce4689a4d1c31c184b2719d_wm.jpg)
Még több recept