
Kétszínű kakaós, sajtkrémes kevert süti: nem lehet elrontani
Ha unod a klasszikus kakaós kevertet, krémsajttal változatosabbá teheted.


A kevert sütik egyik legjobbja ez a kakaós, márványsajtos édesség. Még mérleg sem kell hozzá, bögrével is kiadagolhatod a hozzávalókat. A rétegeket akár márványozhatod is, azaz villával összekeverheted a kétféle tésztát. Öntettel pedig tovább fokozhatod az élményt.
Kakaós-sajtkrémes süti
Hozzávalók
Tésztához
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál vaj
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
Töltelékhez
- 20 dkg krémsajt
- 1 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A puha vajat keverd ki a cukorral és a tojjásal, majd öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és a sóval vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha nem túl híg, de nem is sűrű. Egyengesd a tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A tetejéhez keverd ki a sajtkrémet a tojással, a cukorral és a vaníliával. Kend a kakaós masszára, majd öntsd rá a maradék csokis tésztát.
Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a sütibe szúrt tűre massza, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept