A tökéletesen magas kakaós piskóta családi receptje: ez nem esik össze
Ki tudna ellenállni a puha, illatos, magas piskótának kakaóval, csokival megbolondítva? Az olajos változat még szebb és finomabb.

kakaos-piskota-recept
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Bella Hadid kedvenc sminkje feljebb húzza a szemeket és keskenyíti az arcot: így készítsd el »

Elsimítja a ráncokat, rugalmassá teszi a bőrt: a lecitin ezért nem hiányozhat az anti-aging krémekből »

Farmerdzseki 5 stílusban: így építsd be a nyári öltözékedbe, ha szeszélyes az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta mindig jó választás. Ha a tésztába olaj is kerül, kevésbé fog morzsálódni, és másnapra sem szárad ki. Arról már nem is beszélve, hogy három tojásból is szép magas lesz. Önmagában, csokiöntettel, lekvárral is ellenállhatatlan, sőt tortaalapnak is kitűnő.  

Kakaós piskóta

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • csoki (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezdd felverni gépi habverővel, közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliás cukrot. Ha a hab elég kemény, egyesével dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá részletekben az olajat, végül pedig forgasd bele a sóval, a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Még finomabb lesz a tészta, ha csokidarabokat is teszel bele.   

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 150 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót! Ha a piskóta jól megemelkedik, és kezd elválni a forma szélétől, szinte biztosan elkészült. Érdemes azért tűpróbával is tesztelni. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. 
A kakaós piskótát márványozhatod is, így még izgalmasabb. 

Ezt is szeretjük