Egyszerű kakaós kevert süti meggybefőttel a tésztájában: alig tíz perc munka van vele
Télen is készíthetsz gyümölcsös édességeket: a kakaós-meggyes kevert süti befőttből készül.
A kevert süti a kezdő szakácsok legjobb barátja, kakaós-meggyes változatban pedig tényleg mindenkinek ízlik. Szezonon kívül befőttből készítsd, így a magozással sem kell már bajlódnod. A befőtt lehet sima vagy akár rumos meggy is.
Kakaós-meggyes kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg meggybefőtt
- 6 dkg vaj
- 2.5 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A cukrot robotgéppel keverd habosra a vajjal és a tojással. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el a sütőporral és a kakaóval, és a tejjel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Keverj belőle csomómentes tésztát. A meggyet csepegtesd le, és forgasd a tésztához. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
Meggybefőtt és kakaó párosításával isteni finom pohárkrémet is készíthetsz.
Csupa csoki lúdláb pohárban: elegáns, de nagyon egyszerű desszert
Az egyik legfinomabb tortát két fontos elem határozza meg: a csokoládé-meggy ízkombináció és a habos állag. Mindkettőt tudja ez a desszert, csak gyorsabban és egyszerűbben.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció