Megunhatatlan kakaós, lekváros kevert - Már a dédike is pont így készítette
Vannak sütik, amik nem mennek ki a divatból, ez a kevert is ilyen!
Ha az ünnepekre kiköltekeztél, ez a kevés pénzből kihozható, kakaós, lekváros kevert süti remek választás. A masszát kenyér- és muffinformában is megsütheted. Ha izgalmasabbá szeretnéd tenni, a tetejére puding vagy csokimáz is kerülhet.
Kakaós-lekváros kevert
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál lekvár
- 3 evőkanál kakaó
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojást keverd habosra az olvasztott vajjal és a cukorral. Add hozzá a lekvárt, majd felváltva, adagonként a sütőporral vegyített lisztet és a tejet, végül pedig a kakaót. Alaposan dolgozd össze a masszát. Ha csomómentes, egyengesd vajjal kikent, lisztezett tepsibe vagy sütőformába.
Tedd elmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd, teszteld, hogy átsült-e. Szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha ráragad a massza, rakd még vissza, ellenkező esetben vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció