Megunhatatlan kakaós, lekváros kevert - Már a dédike is pont így készítette

Vannak sütik, amik nem mennek ki a divatból, ez a kevert is ilyen!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az ünnepekre kiköltekeztél, ez a kevés pénzből kihozható, kakaós, lekváros kevert süti remek választás. A masszát kenyér- és muffinformában is megsütheted. Ha izgalmasabbá szeretnéd tenni, a tetejére puding vagy csokimáz is kerülhet.

15773651 f66f69ae19875232e1ff1c25aa3340f6 wm

Kakaós-lekváros kevert

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál lekvár
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd habosra az olvasztott vajjal és a cukorral. Add hozzá a lekvárt, majd felváltva, adagonként a sütőporral vegyített lisztet és a tejet, végül pedig a kakaót. Alaposan dolgozd össze a masszát. Ha csomómentes, egyengesd vajjal kikent, lisztezett tepsibe vagy sütőformába.

Tedd elmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd, teszteld, hogy átsült-e. Szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha ráragad a massza, rakd még vissza, ellenkező esetben vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld.

15773655 a0d1baab42c4c6ac32132ab1693397ce wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük