Húsvéti kakaós koszorú leveles tésztából: tojástartónak is kiváló
Az utolsó pillanatban is elkészítheted a csokis koszorút, ha van a hűtődben leveles tészta.
A leveles tészta sokszor életmentő, hisz pikk-pakk igazi különlegességeket készíthetsz belőle. A húsvéti asztalon jól mutatnak az apró, csavart koszorúk, melyekbe a locsolóknak vagy a vendégeknek tojást is állíthatsz. Fontos, hogy a tésztát ne mikróban engedd fel, különben nem lesz leveles.
Kakaós koszorú leveles tésztából
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, majd nyújtsd ki lisztezett felületen. Vágd két ugyanakkora lapra, és az egyiket szórd meg a cukorral elkevert kakaóporral. Fordítsd rá a másik lapot, majd éles késsel vagy pizzavágóval vágd fel két centi vastag csíkokra. Egyesével csavard meg a tésztákat, formálj belőlük kört, majd tojássárgájával rögzítsd.
Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tetejüket kend meg villával felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta elkezd pirulni, vedd ki a sütőből. Rakhatsz bele tojásokat.
A ropogós, baconös rudakat is hasonló gyorsasággal elkészítheted, csak használj hozzá leveles tésztát!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció