Extra puha kakaós csiga túrós tésztából - Gyorsan elkészül, és keleszteni sem kell

Soha többé nem lesz macera a kakaós csiga készítése!

kakaos-csiga-turos-tesztabol
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a recept nagy segítség, ha időhiányban szenvedsz. Fél óra alatt a tányérodon illatoznak a formás kakaós csigák. Nem tévedés, ebbe a sütibe nem kell tojás. A túró pedig egyáltalán nem érződik ki a tésztából.

Akkor se süsd tovább a tekercseket, ha a sütési idő lejárta után egy kicsit nyersnek tűnnek, különben kemény, kérges lesz a tészta. Ebből az adagból körülbelül nyolc darab kakaós csigát kapsz.

Kakaós csiga túrós tésztából

A tésztához

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés ideje: 35 perc

A túrót villával nyomkodd meg, és keverd hozzá a cukrot. Fokozatosan adagold hozzá a tejet és az olajat, majd dolgozd simára a masszát. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, a sóval, és forgasd a tésztához. Ha csomómentes, enyhén lisztezett felületen nyújts belőle körülbelül ujjnyi vastag téglalapot, és kend meg az olvasztott vajjal.

A töltelékhez a kakaót és a porcukrot keverd össze, egyenletesen szórd a tésztára, majd csavard fel. Vágd fel másfél-két centis szeletekre. Pakold a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük