Ropogós házi kakaós csiga, sok töltelékkel
Leveles tésztából is isteni
Ez a gyors kakaóscsiga-recept jól jön az iskolakezdés előtt. Mindenki kirobbanó örömmel fogadja.

- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »
- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
A kakaós csigát mindenki szereti, de a boltban sajnos nem mindig lehet a legjobb minőséget elcsípni. Ha nem szeretnél többször belefutni száraz és ízetlen péksütibe, süsd meg otthon.
Kakaós csiga leveles tésztából
Hozzávalók 20 darabhoz
- 50 dkg leveles tészta
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A fagyasztott tésztát szobahőmérsékleten olvaszd ki körülbelül két óra alatt. Semmiképpen ne tedd a mikróba, mert akkor sütés közben nem lesz leveles a csiga. A töltelékhez a kakaót, öt evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot jól keverd össze, és öntsd hozzá a tej felét. Ezzel a masszával kend meg a tésztát, és tekerd fel úgy, mint a bejglit.
Vágd fel másfél centi vastagságra, és rendezd a csigákat a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül másfél-két centis távolságra. A maradék tejet keverd össze egy evőkanál cukorral, és kend meg vele a csigák tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Közben kétszer kend meg a tészta tetejét a cukros tejjel, így még finomabb lesz. Tálaláskor szórd meg porcukorral.

Még több recept