Omlós juhtúrós-sajtos pogácsa
Ezzel a juhtúrós pogácsával nagyon egyszerű dolgod lesz. Nagyon puha, karakteres és letehetetlen.
Ha eddig azért nem fogtál hozzá a pogácsasütéshez, mert tartottál a dagasztástól vagy a kelesztéstől, akkor ez a te recepted. A juhtúrós-sajtos pogácsa készítésénél arra ügyelj, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen. Ez az egyik legjobb változtat, amit eddig kóstoltál. Tégy egy próbát!
Juhtúrós-sajtos pogácsa
Hozzávalók 30 darabhoz
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- só
Elkészítés:
A juhtúrót a liszttel és a vajjal gyors mozdulatokkal gyúrd össze, és sózd meg. Nem kell hozzá túl sok só, mert a juhtúró úgyis sós. Ha jól összeáll a massza, csomagold folpackba, majd néhány órára tedd a hűtőbe. Legjobb előző este összegyúrni, és egy éjszakán át állni hagyni.
Pihentetést követően nyújtsd ki lisztezett felületen, szórd meg a reszelt sajt felével. Duplán hajtsd össze, mint egy szalvétát, majd ezt még egyszer ismételd meg. Ezután nyújtsd ki, a tetejét kend meg felvert tojással, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal. Szaggass belőle kisebb kiszúróval pogácsákat, és előmelegített, 200 fokos sütőben süsd aranybarnára 15-20 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció