20 perces sütésmentes joghurttorta
Ezt a joghurttortát azon kívül, hogy finom, azért is imádni fogod, mert villámgyorsan összeállítod.
Ez a gyümölcsös joghurttorta könnyed, légies, és képtelenség elrontani. Pillanatok alatt összedobod, ráadásul sütnöd sem kell. Bármely gyümölccsel elkészítheted, banánnal, eperrel, málnával különösen finom. A tetejét kedved szerint díszítsd.
Joghurttorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg gyümölcs
- 20 dkg darált keksz
- 13 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 3 nagy pohár natúr joghurt
- 3 dl habtejszín
- 3 dkg őrölt étkezési zselatin
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, keverd össze az édes darált keksszel, majd nyomkodd a kezeddel egy körülbelül 24 centis csatos tortaformába. A joghurtot, a zselatinport, a cukrot egy nagy lábosban keverd össze, és melegítsd fel. Arra ügyelj, hogy semmiképpen ne forrald. Majd tedd félre hűlni.
Közben a tejszínt verd kemény habbá, öntsd a már kihűlt zselatinos joghurthoz, és keverd simára. Rakd a kekszes alapra a darabokra vágott gyümölcsöt, és öntsd rá a joghurtos masszát. Tedd a hűtőbe, és legalább öt-hat órán keresztül pihentesd, csak utána szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció