Joghurtos meggyes kevert süti egyszerűen
30 perc alatt készen van
Igazi jolly joker ez a süti. Még egy dolgos hétköznap is elkészítheted. Kényeztesd vele magad!

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
Váratlanul vendégeid jönnek? Vagy csak megkívántál valami gyümölcsös édességet? Ez a süti mindig megállja a helyét!

Joghurtos meggyes
Hozzávalók
- 1/2 kg magozott meggy
- 2 joghurtospohár liszt
- 1 pohár joghurt
- 1 joghurtospohár kristálycukor
- fél joghurtospohár étolaj
- 4 tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
- fél zacskó sütőpor
- 1 citrom
- porcukor
Elkészítés:
Reszeld le a citromot, kenj ki egy közepes méretű tepsit margarinnal, és lisztezd be. Ennél a sütinél még mérlegre sincs szükséged, hisz egy 175 milliliteres joghurtospohár a mérce.
Tedd egy nagyobb tálba a joghurtot, keverd el előbb a tojásokkal, majd a cukorral, a vaníliás cukorral, és add hozzá a citromhéjat. Ezután fokozatosan öntsd a masszához az olajat.
A lisztet elegyítsd a sütőporral, és szép lassan adagold a joghurtos keverékhez. Dolgozd jó össze! Ha már sehol sem látsz lisztet, rakd a tésztát a tepsibe. Ügyelj arra, hogy mindenhová ugyanannyi massza kerüljön.
A meggyet forgasd egy kevés lisztbe, és szórd a kevert tetejére. Mehet is a tészta a sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Ha túl hamar pirulni kezdene, sütőpapírral fedd le a tetejét.
Még több recept