Pihe-puha kifli joghurtos kelt tésztából: egy csésze kávé mellé nem is kell finomabb

Még finomabb lesz a vajas kifli, ha joghurtot is teszel a puha kelt tésztába.

Joghurtos vajas kifli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A foszlós kelt tésztából készült vajas kifli minden formájában nagy kedvenc. Ha a tésztájába joghurtot teszel, adsz neki egy plusz csavart, az állaga pedig finom puha lesz. A kiflik különlegessége a belsejükbe helyezett darabka vaj: ez a sütőben felolvad, és teljesen átjárja a tésztát.

Joghurtos vajas kifli

Hozzávalók 32 darabhoz

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet keverd el a joghurttal. Langyosítsd meg az egészet, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.

Közben a lisztet szitáld át. Keverd el a sóval, az élesztős tejjel és az olajjal, és jól dolgozd ki. Takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára.

A megkelt tésztát szed négy egyforma cipóra. Mindegyiket nyújtsd ki kör alakúra, és vágd nyolc-nyolc cikkre. A cikkek hosszabbik végéhez közel tegyél egy-egy darabka vajat, és tekerd fel őket. Helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, újra takard le, és keleszd további húsz percet.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kiflik tetejét kend meg felvert tojással, és told őket a sütőbe nagyjából 20 percre, amíg aranyszínűre sülnek.

Kép: Kseniya Ovchinnikova / Getty Images

Ezt is szeretjük