Omlós joghurtos piskóta
Így még lágyabb lesz a tészta
A pillekönnyű joghurtos piskóta sok gyümölccsel még finomabb. Ezt a receptet kezdők is kipróbálhatják.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A joghurt a piskótát még könnyebbé, ellenállhatatlanabbá teszi. Ez egy alaprecept, a tésztába bátran keverj gyümölcsöt. Akár mirelitet is potyogtathatsz bele. Tejszínnel, csokiöntettel, lekvárral is feldobhatod az egyszerű, de nagyon finom sütit. Méricskéléshez pedig egy háromdecis bögrét használj.

Joghurtos piskóta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1 bögre olaj
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá a joghurtot, utána pedig az olajat is. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és dolgozd össze a tojásos keverékkel. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. Óvatosan forgasd a tésztához. Ekkor már csak spatulát vagy fakanalat használj.

Vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit, majd egyengesd el benne a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20-25 percig süsd. Legalább 10-15 percig akkor se nyisd ki a sütőajtót, ha a piskóta szépen feljön. Mielőtt kiveszed, végezz tűpróbát. Szúrj egy hegyes kést vagy hústűt a tészta közepébe. Ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük