
Könnyű joghurtos piskóta: álompuha lesz a tészta, ha így sütöd
Álompuha, remegős tortát készíthetsz, ha a piskótatésztába joghurtot keversz.


A joghurtos piskótatészta annyira könnyed, hogy plusz ízesítést már nem is kíván. A tészta a tojásfehérje mellett a savanykás joghurtnak köszönhetően lesz légiesen puha.
Joghurtos piskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 4 tojás
- 3.5 dl natúr joghurt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a kukoricakeményítőt, a sütőport és a joghurtot, és keverj belőle csomómentes tésztát. A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával verd kemény habbá, és óvatosan, fakanállal vegyítsd a joghurtos masszához. Egy magas falú tortaformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, egyengesd el benne a piskótatésztát, és told 170 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. Ha kész, emeld ki a formából, és ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral.
A natúr joghurt számtalan variációban használható fel, akár egy finom sajttorta krémjét is lazíthatod vele.
- sütemény
- piskóta
- natúr joghurt
- kukoricakeményítő
- tojásfehérje
- joghurtos piskóta
- gluténmentes piskóta
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept