Könnyű joghurtos piskóta: álompuha lesz a tészta, ha így sütöd
Álompuha, remegős tortát készíthetsz, ha a piskótatésztába joghurtot keversz.

joghurtos piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A joghurtos piskótatészta annyira könnyed, hogy plusz ízesítést már nem is kíván. A tészta a tojásfehérje mellett a savanykás joghurtnak köszönhetően lesz légiesen puha.

Joghurtos piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 4 tojás
  • 3.5 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a kukoricakeményítőt, a sütőport és a joghurtot, és keverj belőle csomómentes tésztát. A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával verd kemény habbá, és óvatosan, fakanállal vegyítsd a joghurtos masszához. Egy magas falú tortaformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, egyengesd el benne a piskótatésztát, és told 170 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. Ha kész, emeld ki a formából, és ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral.

A natúr joghurt számtalan variációban használható fel, akár egy finom sajttorta krémjét is lazíthatod vele.

Ezt is szeretjük