Omlós joghurtos piskóta
Így még lágyabb lesz a tészta
A pillekönnyű joghurtos piskóta sok gyümölccsel még finomabb. Ezt a receptet kezdők is kipróbálhatják.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Nőiessé teszi a megjelenést és nyújtja a felsőtestet a garbó: ezek a szezon legsikkesebb darabjai »

Ettől a tornától olvadnak a kilók: 15 perces HIIT edzés, ugrálás nélkül »

Bárhová nézünk, tengernyi gyöngy mindenütt: így viseld a szezon kedvenc díszítőelemét, ha unod a nyakláncot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A joghurt a piskótát még könnyebbé, ellenállhatatlanabbá teszi. Ez egy alaprecept, a tésztába bátran keverj gyümölcsöt. Akár mirelitet is potyogtathatsz bele. Tejszínnel, csokiöntettel, lekvárral is feldobhatod az egyszerű, de nagyon finom sütit. Méricskéléshez pedig egy háromdecis bögrét használj.

Joghurtos piskóta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1 bögre olaj
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá a joghurtot, utána pedig az olajat is. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és dolgozd össze a tojásos keverékkel. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. Óvatosan forgasd a tésztához. Ekkor már csak spatulát vagy fakanalat használj.

Vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit, majd egyengesd el benne a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20-25 percig süsd. Legalább 10-15 percig akkor se nyisd ki a sütőajtót, ha a piskóta szépen feljön. Mielőtt kiveszed, végezz tűpróbát. Szúrj egy hegyes kést vagy hústűt a tészta közepébe. Ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük