Hűsítő joghurtos őszibarackleves főzés nélkül - Kánikulai napokra ideális
A joghurtos őszibarackleves krémes, tele van vitaminnal, és percek alatt elkészül.

oszibarackkremleves
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nyár, akkor hideg gyümölcsleves minden mennyiségben. Ilyenkor különösen fontos, hogy gyorsan összedobd az ételt, és ne kelljen a forró tűzhely mellett ácsorogni. Az őszibarackleves minden szempontból remek választás. 

Ezt az édes, fűszeres finomságot csak turmixolni kell. Olyan isteni, hogy akár desszertként is megállja a helyét. Ha a joghurt mellé tejszínt is keversz bele, még krémesebb lesz az állaga.

Joghurtos őszibarackleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi fahéj
  • késhegynyi szegfűszeg 
  • mentalevél 

Elkészítés ideje: 10 perc

A barackot hámozd meg, vedd ki a magját, és vágd cikkekre. A legkönnyebben úgy pucolod meg, hogy bevágod a héját, és belemártod egy percre lobogó vízbe. Rakd turmixgépbe, öntsd hozzá a tejet és a joghurtot, majd ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, vaníliával és mentával.

Turmixold össze, és kóstold meg. Ha kell, szórj még hozzá cukrot. Amennyiben szeretnéd hígítani, önts hozzá tejet. Érdemes egy-két órával a tálalás előtt összeállítani, hogy a hűtőben legyen ideje lehűlni. Habgaluskával, fagyival vagy tejszínnel kínáld.

Ezt is szeretjük