Joghurtos, puha kuglófok: egy morzsa sem marad majd belőlük
Ezekkel a mini, joghurtos kuglófokkal tényleg csak pár perc munka van, ám feldobhatod velük a hétköznapokat és az ünnepeket is.

Joghurtos, puha kuglófok: egy morzsa sem marad majd belőlük
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

Az 54 éves modell alakja akár egy húszévesé: Elle Macpherson ilyen csinos »

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nincs időd a hagyományos, kelt tésztás kuglófra, válaszd a sütőporos változatot. Nincs vele sok munka, de ezt a végeredményen senki nem fogja érezni. A joghurtos kuglóf tésztájába is szórhatsz mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, tálaláskor pedig lekvárral vagy öntetekkel fokozhatod az ízélményt. 

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, a sóval, a citrom reszelt héjával és a tojásokkal. A lisztet szitáld egy másik edénybe, szórd bele a sütőport, majd a vajhoz felváltva dolgozd hozzá a lisztes mixet és a joghurtot. Keverd simára a masszát.
 

Négy-hat kisebb kuglófformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és kanalazz mindegyikbe a tésztából. Ne töltsd tele, mert sütés közben jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kiveszed, teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj az egyik  kuglófba egy kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.

Ha mégis inkább a hagyományos, nagyobb formát választanád, érdemes beszerezni ezt a speciális edényt. Lerövidítheted vele a sütési időt, és nem kell azon aggódni, hogy az ínycsiklandó kuglóf a formába ragad.
Ezt is szeretjük