Joghurtos, puha kuglófok: egy morzsa sem marad majd belőlük
Ezekkel a mini, joghurtos kuglófokkal tényleg csak pár perc munka van, ám feldobhatod velük a hétköznapokat és az ünnepeket is.

joghurtos-kuglofok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs időd a hagyományos, kelt tésztás kuglófra, válaszd a sütőporos változatot. Nincs vele sok munka, de ezt a végeredményen senki nem fogja érezni. A joghurtos kuglóf tésztájába is szórhatsz mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, tálaláskor pedig lekvárral vagy öntetekkel fokozhatod az ízélményt. 

joghurtos-kuglofok

Joghurtos kuglófok

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, a sóval, a citrom reszelt héjával és a tojásokkal. A lisztet szitáld egy másik edénybe, szórd bele a sütőport, majd a vajhoz felváltva dolgozd hozzá a lisztes mixet és a joghurtot. Keverd simára a masszát.
 

Négy-hat kisebb kuglófformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és kanalazz mindegyikbe a tésztából. Ne töltsd tele, mert sütés közben jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kiveszed, teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj az egyik  kuglófba egy kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.

Ha mégis inkább a hagyományos, nagyobb formát választanád, érdemes beszerezni ezt a speciális edényt. Lerövidítheted vele a sütési időt, és nem kell azon aggódni, hogy az ínycsiklandó kuglóf a formába ragad.
Ezt is szeretjük