Joghurtos, puha kuglófok: egy morzsa sem marad majd belőlük
Ezekkel a mini, joghurtos kuglófokkal tényleg csak pár perc munka van, ám feldobhatod velük a hétköznapokat és az ünnepeket is.

Ha nincs időd a hagyományos, kelt tésztás kuglófra, válaszd a sütőporos változatot. Nincs vele sok munka, de ezt a végeredményen senki nem fogja érezni. A joghurtos kuglóf tésztájába is szórhatsz mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, tálaláskor pedig lekvárral vagy öntetekkel fokozhatod az ízélményt.

Joghurtos kuglófok
Hozzávalók
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2.5 dl joghurt
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, a sóval, a citrom reszelt héjával és a tojásokkal. A lisztet szitáld egy másik edénybe, szórd bele a sütőport, majd a vajhoz felváltva dolgozd hozzá a lisztes mixet és a joghurtot. Keverd simára a masszát.
Négy-hat kisebb kuglófformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és kanalazz mindegyikbe a tésztából. Ne töltsd tele, mert sütés közben jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kiveszed, teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj az egyik kuglófba egy kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.