Pillekönnyű, joghurtos, gyümölcsös süti: a legegyszerűbb, bögrés változat
A joghurtos, gyümölcsös süti receptje generációk óta nem változik. Nagyon egyszerű, mégis mindig sikert arathatsz vele.

Pillekönnyű, joghurtos, gyümölcsös süti: a legegyszerűbb, bögrés változat
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

Lana Del Rey talpig zöldben romantikázott Jared Letóval »

A sztármanikűrös kedvenc trendjei: ilyen lesz a körmünk 2019-ben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ebben a joghurtos, kevert sütiben az a nagyszerű, hogy télen-nyáron elkészítheted. Bátran variálhatod benne a gyümölcsöket, sőt, befőttel is kiváló. A tésztája nagyon puha, szinte a piskótánál is könnyebb. 

Joghurtos, gyümölcsös süti

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre joghurt
  • 1.5 bögre gyümölcs
  • 1 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szükséges, a gyümölcsöt vágd kisebb darabokra, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a tészta aljára.

A masszát egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, takard le fóliával. Tűpróbával ellenőrizd, azaz szúrj a sütibe egy tűt, és, ha nem ragad rá massza, elkészült.

Ezt is szeretjük