Pillekönnyű joghurtos, citromos gyümölcskenyér: csak keverj össze mindent
Az illatos, zamatos, citromos kenyér a görög joghurttól lesz fantasztikusan puha, a citromos sziruptól pedig különleges.

- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A különféle citromos desszertek nyáron nagy kedvencek. Ha az egyszerű kevert tésztát kenyérformában sütöd meg, étvágygerjesztő lesz a végeredmény. A légiesen könnyű citromos gyümölcskenyér csupa egyszerű hozzávalóból készül, nagy előnye még, hogy szinte nem is kell utána mosogatni. Az pedig egyszerűen csúcs, ahogy a szirup átjárja a sütit.
Joghurtos, citromos gyümölcskenyér
Hozzávalók
- 1.5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre görög joghurt
- 0.5 bögre olaj
- 2 teáskanál citromhéj
- 3 db tojás
- 3 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A sziruphoz
- 0.5 dl citromlé
- 4 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, a joghurtot, és gépi habverővel keverd simára. Öntsd hozzá az olajat, majd mehet hozzá a citromlé és a citrom reszelt héja. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral vegyített lisztet, és keverd addig, amíg homogén, csomómentes nem lesz.
Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Ne lepődj meg, ha a teteje kicsit berepedezik. Akkor jó, ha tűpróba során a citromos gyümölcskenyérbe szúrt tűre nem ragad tészta. Ha túl gyorsan pirul, fóliázd le a sütit.
A sziruphoz a citromlevet forrald össze a cukorral. Locsold meg vele a sütőből kivett tésztát, majd hagyd a tepsiben kihűlni. Tálaláskor a sütit szórd meg még reszelt citromhéjjal.
Ezt is szeretni fogod! A csupa citrom sütemény pont úgy készül, mint a brownie, csak nincs benne cukor.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept