Pillekönnyű joghurtos, citromos gyümölcskenyér: csak keverj össze mindent

Az illatos, zamatos, citromos kenyér a görög joghurttól lesz fantasztikusan puha, a citromos sziruptól pedig különleges.

Joghurtos, citromos gyümölcskenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különféle citromos desszertek nyáron nagy kedvencek. Ha az egyszerű kevert tésztát kenyérformában sütöd meg, étvágygerjesztő lesz a végeredmény. A légiesen könnyű citromos gyümölcskenyér csupa egyszerű hozzávalóból készül, nagy előnye még, hogy szinte nem is kell utána mosogatni. Az pedig egyszerűen csúcs, ahogy a szirup átjárja a sütit.

Joghurtos, citromos gyümölcskenyér

Hozzávalók

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre görög joghurt
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 3 db tojás
  • 3 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A sziruphoz

  • 0.5 dl citromlé
  • 4 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, a joghurtot, és gépi habverővel keverd simára. Öntsd hozzá az olajat, majd mehet hozzá a citromlé és a citrom reszelt héja. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral vegyített lisztet, és keverd addig, amíg homogén, csomómentes nem lesz.
 

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Ne lepődj meg, ha a teteje kicsit berepedezik. Akkor jó, ha tűpróba során a citromos gyümölcskenyérbe szúrt tűre nem ragad tészta. Ha túl gyorsan pirul, fóliázd le a sütit.


A sziruphoz a citromlevet forrald össze a cukorral. Locsold meg vele a sütőből kivett tésztát, majd hagyd a tepsiben kihűlni. Tálaláskor a sütit szórd meg még reszelt citromhéjjal. 
Ezt is szeretni fogod! A csupa citrom sütemény pont úgy készül, mint a brownie, csak nincs benne cukor.

Ezt is szeretjük