Joghurtban pácolt omlós csirkecomb

Salátával is laktató

A joghurtban pácolt omlós csirkecomb könnyű és finom ebéd, és még a diétádnak sem ártasz vele.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha előző este bepácolod a joghurtos csirkecombot, másnap már csak annyi a dolgod, hogy sütőbe tedd, és máris kész az ízletes vacsora. A körettel sem kell bajlódnod, hiszen nagyon ízletes friss salátával és más zöldségekkel.

Joghurtban pácolt csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkecomb
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 2 fokhagyma
  • egy csipet majoránna
  • egy csipet petrezselyem

A salátához:

  • 1 csomag mirelit zöldégmix
  • fél fej jégsaláta
  • fél fej vöröskáposzta
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 teáskanál aprított kapor
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze a joghurtot a pépesre tört fokhagymával, a majoránnával és a petrezselyemmel. A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd forgasd bele a joghurtos pácba, aztán éjszakára rakd hűtőbe, hogy a pác szépen beleivódjon a húsba. Így lesz a csirke igazán ízletes.

Másnap rakd tepsibe, és alufólia alatt 180 fokon, azaz elektromos tűzhelyen 3-as fokozaton süsd 25 percig. Ezután vedd le az alufóliát, és további tíz percig pirítsd a csirkét, amíg a teteje szép pirossá nem válik.

A salátához készíts szószt a joghurtból és a kaporból. Aprítsd fel a salátát és a káposztát, öntsd bele a kukoricát, és tedd rá a szószt. Ha nincs kéznél friss saláta, mirelit zöldségmixből is készíthetsz párolt zöldségköretet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük