Krémes, édes jegeskávé otthon készítve: duplán is felfrissít majd

Otthon is pillanatok alatt elkészítheted a cukrászdákban és éttermekben kapható krémes, vaníliafagylaltos jegeskávét.

Jegeskávé vaníliafagylalttal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A vaníliafagylalttal gazdagított jegeskávé eszpresszótartalma miatt is felélénkít, de hűsítő mivolta miatt is frissít, nem beszélve arról, hogy nem csupán ital, de édesség is, ami képes kitölteni a nagyobb étkezések közötti űrt. Otthon is nagyon egyszerűen elkészítheted, ha van tíz perced magadra, de akkor is tökéletes választás, ha vendégeket vársz.

Jegeskávé vaníliafagylalttal

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 2 adag lefőzött eszpresszó
  • 2 dl tej
  • 2 gombóc vaníliafagylalt
  • 6 jégkocka
  • cukor ízlés szerint
  • tejszínhab a tetejére (elhagyható)
  • tetszőleges öntet a tetejére, például csoki, karamell (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd le a kávét, még forrón add hozzá a tetszőleges mennyiségű cukrot, hogy fel tudjon benne olvadni, majd várd meg, míg kissé lehűl. A jégkockákat, akár húsklopfolóval, zúzd apróbb darabokra, majd töltsd őket két hosszúkás üvegpohár aljára. Öntsd fel 1-1 dl tejjel, majd adagolj mindkét pohárba egy-egy gombóc vaníliafagylaltot. Végül add hozzá a kávét is, és díszítsd ízlés szerint, tejszínhabbal és öntettel, de anélkül is tökéletes lehet a végeredmény.

Krémes, édes jegeskávé, ahogy a spanyolok isszák

Nagyon ritkán vagy szinte soha nem kapni itthon olyan jegeskávét, amilyenre én vágyom, amiben nincs semmi felesleges dolog, ami tényleg egyszerre hűt és ébreszt fel a legmélyebb kánikulai kómából is.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük