Süss otthon kenyeret

Ropogós és illatos

Ha nincs otthon kelesztő- és sütőgéped, akkor is kiváló kenyeret süthetsz egy régi ír recept alapján, amit most megmutatunk neked.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szódás kenyér receptje az ír háztartásokban nagyon régóta ismeretes, a legkülönfélébb ízekben készítik a háziasszonyok, találd meg te is a kedvenc kombinációdat.

Bármilyen zöldséggel, vagy akár magvakkal is variálhatod, hibázni nem tudsz, a végeredmény mindig finom, ropogós kenyér lesz.

Ír szódás kenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 2,5 dl joghurt
  • 2 teáskanál cukor

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Kezdetnek mérd ki a lisztet egy tálba, majd keverd el a szódabikarbónával. Add hozzá a joghurtot, majd a cukrot és ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. A joghurt minőségétől függ, hogy kell-e még egy kis lisztet hozzáadnod, a lényeg az, hogy egy könnyen formálható, picit ragacsos masszát kapj. Addig gyurmázd, amíg kis cipó formát nem kapsz, ne ijedj meg, tényleg kicsi lesz, de a sütőben szépen átalakul.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha kész a cipóforma, végy elő egy tepsit, az aljára tégy sütőpapírt, majd pár csepp olajat kenj szét rajta, tedd a tepsibe a cipót, majd told 25 percre a sütőbe, 180 fokra. Ha kész, szép barna kérge kell, hogy legyen, előfordulhat, hogy tovább kell sütnöd, nem minden sütőben készül el ennyi idő alatt.

Tészta mindenek felett!

Ha mindent szeretsz, amiben tészta van, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

majkrem lead
  • reggeli
  • csirkemáj

Májpástétom házilag

Ezt is szeretjük