Laktató, szaftos, ír gulyás: egy tányértól jóllaksz
Az ír gulyás méltó vetélytársa a miénknek. Fekete sörrel megbolondítva az igazi.
Az ízes ír gulyás világszerte híres. Eredetileg birkahúsból készült, ma leginkább bárány vagy marha az étel alapja. Az ízes egytálételt kint még a pubokban is megkóstolhatod. Nem bonyolultabb elkészíteni, mint a mi gulyásunkat. Negyed óra alatt összeállítod, utána már csak néha kell ránézni. Nyáron bográcsban is elkészítheted.
Ír gulyás
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg bárány- vagy marhahús
- 0.5 kg krumpli
- 2 bögre marhahúsleves
- 1 bögre sör
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 3 db sárgarépa
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál liszt
- 1 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Készíts elő mindent, a húst alaposan mosd meg, a zsíros részeket távolítsd el, és kockázd fel ízlés szerint. A répát és a krumplit pucold meg, karikázd fel. A kétféle hagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Add hozzá a húst, szórd meg liszttel, és süss rá kérget.
Rakd hozzá a zöldségeket, a sűrített paradicsomot, és pirítsd még egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal. Öntsd hozzá a levest, majd fedd le. Közepes lángon főzd, közben részletekben a sört is add hozzá. Akkor jó, ha minden puha, ez körülbelül másfél, két óra. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.
Ha kiadós, laktató ételeket keresel, a mexikói chilis bab is feltétlenül szóba jöhet.
Kép: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció