Így készül a csodás intelligens krémes
A különleges és mennyei intelligens krémes nem éri meg a másnapot.
Egy masszából külön munka nélkül háromrétegű süti. Jól hangzik, ugye? Az intelligens krémes pont ilyen. Az alja piteszerű, a közepe krémes, a teteje pedig piskótára emlékezetet. Ezt a kedvelt édességet itthon sült madártejként is emlegetik. Bolondítsd meg csokiöntettel vagy gyümölcsszósszal!

Sült madártejsüti
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 9 evőkanál liszt
- 8 tojás
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- csipet só
- porcukor
Elkészítés:
A pudingot keverd csomómentesre a tejjel. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral verd habosra. Add hozzá a lágy vajat, kanalanként a lisztet, végül a pudingos tejet. A tojások fehérjét a cukor másik felével és a csipet sóval verd kemény habbá. Kisebb adagokban, óvatosan forgasd a pudingos masszába. Vigyázz, ne törd össze!
Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd hideg sütőbe. Nagyon fontos, hogy ne melegítsd elő. Kezdd el sütni 200 fokon, majd 30 perc múlva mérsékeld 150 fokra, és süsd még 30-40 percig. Ha kész, vedd ki a sütőből. Hagyd teljesen kihűlni, és tedd a hűtőbe. Tálaláskor hintsd meg a tetejét porcukorral.
