Illatos narancsos piskótatekercs: egyetlen különleges hozzávaló a titka
Még finomabb lesz a hagyományos piskótatekercs, ha narancsos ízesítéssel készíted.
A narancs a megszokott piskótatekercset is feldobja. Egy kis narancshéj és likőr vagy narancslé a tésztába, a közepébe pedig édes lekvár, és máris kész az utánozhatatlan, illatos édesség.
Illatos narancsos piskótatekercs
Hozzávalók 8 szelethez
- 8 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 5 evőkanál narancslekvár a kenéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki a cukorral, majd reszeld hozzá a narancshéjat, adagold bele a vizet és a likőrt vagy narancslevet is, és keverd addig, amíg teljesen kifehéredik. A keveréket több adagban add a felvert tojáshabhoz, majd szitáld bele a lisztet is, és lazán forgasd össze. Egyengesd el a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából 15 perc alatt süsd készre.
Amikor megsült, vedd ki a sütőből, még melegen csavard fel, és várd meg, amíg kihűl. A már kihűlt tésztát tekerd le, kend meg a lekvárral, és tekerd fel újra.
A narancslekvárhoz hasonló édesség a citromlekvár, ami szintén fantasztikus kenyérre kenve és sütikhez is.
Fanyar citromlekvár három hozzávalóból – Péksütire és süteményekbe töltve is tökéletes
A lekvárfőzés szezonjának sosincs vége, a kicsit savanykásabb déligyümölcsökből is isteni dzsemeket tehetsz el.
Elolvasom- sütemény
- piskóta
- piskótatekercs
- vizes piskóta
- narancslekvár
- narancsos piskótatekercs
- narancsos piskóta
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció