Így készül a tökéletes tiramisu
Az olasz édesség napjainkban is a cukrászdák egyik legkeresettebb süteménye, de otthon is játszva elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Hogyan legyél stílusos, ha már unod a hideget? Nőies szettek a tél végére »

Így eltorzították Kylie Jenner arcát: furcsa képek jelentek meg róla egy magazinban »

Ki szervezze a lánybúcsút? Menyasszonyként mit tehetsz a buli érdekében? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tiramisu az egész világon ismert és kedvelt olasz édesség, nem meglepő hát, hogy az eredeti recept egyik legmarkánsabb hozzávalója az erős, illatos feketekávé.

Azonban míg a tiramisu bejárta a világot, rajongói számos változatát alkották meg. Frissítő ananászos vagy téli hangulatú szilvás - fél óra alatt bármelyik készen van.

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 tojás
  • 3 dl kávé
  • 1 dkg kakaópor
  • kupica rum
  • csipet só

A kávét keverd el a rummal és 3 dkg cukorral, majd nyugodtan tedd a hűtőbe. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját dolgozd össze a hideg mascarponéval és 5 dkg cukorral, majd robotgéppel habosítsd.

A tojásfehérjét a megmaradt cukorral és egy csipet sóval verd kemény habbá, majd a két krémet óvatosan keverd össze.

A babapiskótából 2-3 darabot tegyél félre a díszítésre, a többit egyenként mártsd a kávéba, és rakd ki vele egy üvegedény alját, majd vond be a tojásos krém harmadával. Erre jön egy újabb réteg babapiskóta, majd újra a krém, végül a megmaradt piskóta és az utolsó adag krém. A sütemény tetejét szitáld meg kakaóporral, díszítsd a félretett babapiskótával, és 1-2 órára tedd hűtőbe.

Gyümölcsös tiramisu

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes gyümölcs
  • 1 csomag babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kevés likőr vagy rum

A gyümölcsöket, ha kell, szeleteld fel, ha barnulásra hajlamosak, locsold meg őket kevés citromlével, majd alaposan csepegtesd le, hogy el ne áztassa majd a piskótát. A mascarponét keverd habosra a cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a mascarponét. A babapiskóta felével rakd ki egy üvegtál alját, locsold meg likőrrel, kend meg a krém felével, rakd ki gyümölccsel, majd borítsd meg a megmaradt piskótával, ezt pedig a krém másik felével. A tetejét díszítsd a megmaradt gyümölcsökkel, és néhány órára tedd a hűtőbe az egészet.

Pina Colada tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 25 dkg zsíros túró
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 ananászkonzerv
  • 1 dl fehér rum
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • 1 csomag babapiskóta

Az ananászt csepegtesd le, levéből két evőkanálnyit keverj el a rummal, 2 deciliternyit pedig a túróval, a citromlével, a citromhéjjal és a cukorral. Egy üvegedény alját rakd ki a babapiskótával, majd kend meg a túróval, és locsold meg a rumos ananászlével. Erre jön a következő adag babapiskóta. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A sütemény tetejére krém kerüljön. Végül néhány órára rakd hűtőbe, tálalás előtt pedig gazdagon szórd meg kókuszreszelékkel.

Szilvás tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 50 dkg mascarpone
  • 35 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál szilvapálinka
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zselatinpor

A szilvát magozd ki, és tedd fel főni 25 dkg cukorral. Ha felforrt, szedd ki a szilvát, a levét főzd sűrűre, majd tedd vissza a gyümölcsöket, és hagyd kihűlni. A sziruphoz 5 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot forralj össze 2 dl vízzel, majd hagyd kihűlni. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját egy csipet sóval, egy evőkanál vízzel, egy vaníliás cukorral és a szilvapálinkával vízgőz fölött keverd habosra, majd keverd tovább, míg ki nem hűl. A zselatint, ha kell, a zacskón lévő eljárás szerint készítsd el, majd keverd a mascarponéhoz a tojássárgájás krémmel együtt. A tojások fehérjéből a megmaradt 10 dkg porcukorral verj kemény habot, majd ezt is keverd a krémhez. A szilvát vedd ki a főzőléből, és csöpögtesd le. A babapiskótákat egyesével mártsd a szirupba, majd egyharmadukkal rakd ki egy sütőforma alját. Tegyél rá egy sor lecsepegtetett szilvát, majd simítsd be a krém harmadával. Ezt ismételd meg még kétszer, végül tedd a süteményt hűtőszekrénybe 1-2 órára.

Ezt is szeretjük