Így lesz tökéletes a főtt tészta

Nézd meg, milyen módszerrel készítik az olaszok!

Öt egyszerű lépés, amit bárki meg tud csinálni!

Dia


                        	Olaszországban hagyományosan durumtésztát főznek, ami nem is áll másból, csak vízből és durumlisztből. Ez sokkal kevésbé ragad össze, ruganyos lesz, ráadásul még sokkal finomabb is!

Olaszországban hagyományosan durumtésztát főznek, ami nem is áll másból, csak vízből és durumlisztből. Ez sokkal kevésbé ragad össze, ruganyos lesz, ráadásul még sokkal finomabb is!

Dia


                        	Tedd fel főni a vizet, a sót csak akkor add hozzá, ha már forr, különben nehezebben melegszik fel.
                        	A tésztát akkor tedd bele, ha újra forrni kezd a víz a sózás után. Fontos, hogy annyi vízben főzd, amennyi teljesen ellepi a tésztát. Az olaszok nem tesznek bele olajat, főzés közben inkább gyakran keverd meg, ezzel elkerülöd, hogy összeragadjon.

Tedd fel főni a vizet, a sót csak akkor add hozzá, ha már forr, különben nehezebben melegszik fel.

A tésztát akkor tedd bele, ha újra forrni kezd a víz a sózás után. Fontos, hogy annyi vízben főzd, amennyi teljesen ellepi a tésztát. Az olaszok nem tesznek bele olajat, főzés közben inkább gyakran keverd meg, ezzel elkerülöd, hogy összeragadjon.

Dia


                        	Az olaszok sok gyors szószt készítenek, ezért jellemzően egyszerre főzik meg a tésztával, így egyszerre van meg a kettő. Egy perccel azelőtt, hogy készre főne, önts át két evőkanálnyi vizet a készülő szószba, majd szűrd le a tésztát, és add hozzá azt is a szószhoz!

Az olaszok sok gyors szószt készítenek, ezért jellemzően egyszerre főzik meg a tésztával, így egyszerre van meg a kettő. Egy perccel azelőtt, hogy készre főne, önts át két evőkanálnyi vizet a készülő szószba, majd szűrd le a tésztát, és add hozzá azt is a szószhoz!

Dia

	Miután hozzáadtad a tésztát a szószhoz, főzd őket együtt még egy percig. Ha kész, vedd le a tűzről, és tégy bele néhány friss bazsalikomlevelet. Az olaszok szerint minden tésztaétel akkor lesz a legfinomabb, ha a tészta a szószban fő készre. Fontos, hogy az olaszok a tésztát a tészta íze miatt eszik, náluk sosem tocsog szószban az étel, ezért te se vidd túlzásba!

Miután hozzáadtad a tésztát a szószhoz, főzd őket együtt még egy percig. Ha kész, vedd le a tűzről, és tégy bele néhány friss bazsalikomlevelet. Az olaszok szerint minden tésztaétel akkor lesz a legfinomabb, ha a tészta a szószban fő készre. Fontos, hogy az olaszok a tésztát a tészta íze miatt eszik, náluk sosem tocsog szószban az étel, ezért te se vidd túlzásba!

Ezt is szeretjük
Fotó: