Sört az ételbe - az új húsvéti trend (x)
A hazai gasztronómia ismert arcai különleges, sörös receptekkel dobják fel a húsvéti klasszikusokat. Terítéken a citrusíz és a koriander.

feminajo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepi ételek megítélése szempontjából az embereket két jól elhatárolható csoportra oszthatjuk: a hagyománytisztelőkre és a kísérletezőkre. Az olyan kreatív márkák, mint a „kéküveges” 1664 Blanc mindig arra bátorítanak, hogy próbáljunk ki valami újat. Nem csoda, hogy a sör új hazai képviselői, azaz márkanagykövetei a húsvéti asztalra is tudnak újat varázsolni!

A gasztronómia ismert arcai

Két márkanagykövet, de egy közös vonás: mindketten a legmagasabb nívót képviselik a területükön. Marton Adrienn az egyik kereskedelmi tv-csatorna Adri’s Kitchen című műsorának a vezetője és az azonos néven futó weboldal szerkesztője, míg Kárai Dávid népszerű gasztroblogger és elismert szakácskönyv szerző. 

Marton Adrienn, az 1664 Blanc márkanagykövete.
Marton Adrienn, az 1664 Blanc márkanagykövete.

- Azért örülök ennek a márkanagyköveti felkérésnek, mert így bebizonyíthatom, hogy egy olyan ízű sör, mint az 1664 Blanc, akár egy vagány csajos ital is lehet. Ráadásul nem csak egy sütögetéshez vagy egy baráti összejövetelhez remek választás, hanem zseniális, üde, frissítő recepteket lehet vele kitalálni - fejtette ki az együttműködés kapcsán a gondolatait Adri.

Dávid is hasonlóan izgatott az 1664 Blanc-nal való együttműködés kapcsán: - Azért örültem a márkanagyköveti felkérésnek, mert ez egy komolyabb együttműködést tesz lehetővé két egyenlő partner között. Mindenképpen egy izgalmas feladat lesz az 1664 Blanc sörben található értékeket a lehető legtöbb emberrel megismertetni. Emellett nagyon szeretem az olyan termékeket - legyen szó ételről, alapanyagról vagy akár konyhai felszerelésről -, ami dizájnban is erős. Az 1664 Blanc esetében ez abszolút kiemelkedő, hiszen az üvege is egyedivé és széppé teszi. Emellett közel áll hozzám ez a citrusos, korianderes ízvilág is, amit már a közös munkát megelőzően is szerettem.

Gyökeresen új ízek a húsvéti asztalon 

A két nagykövet két teljesen különböző egyéniség, ez pedig még izgalmasabbá teszi a közös munkát. A húsvéti receptjeiknél is látható, hogy mennyire másként közelítették meg az ünnepi menü modernizálásának kérdését: - Az én ötletem egy nagyon sajtos sonkás kalács, aminek a tésztájába kevertem az 1664 Blanc-t, így tulajdonképpen egy sörtésztás kalács lett belőle. Mivel a sörben van élesztő, és a kalácstésztákba is szükséges ez az összetevő, így a húsvét talán a legjobb alkalom egy ilyen próbálkozáshoz. Az 1664 Blanc különösen alkalmas erre a célra, mert nem csak kémiai folyamatokat indít el, de citrusos íze kifejezetten jól áll a kalácsnak - vélekedett Adri. 

Kárai Dávid, az 1664 Blanc márkanagykövete.
Kárai Dávid, az 1664 Blanc márkanagykövete.

Dávid is beavat bennünket a műhelytitkaiba: - Most éppen egy olyan húsvéti recepten dolgozom, amihez nemcsak ajánlom, hanem a készítésénél fel is használom az 1664 Blanc sört. Ez egyébként egy sült sonka lesz majd, ami előzőleg egy sörös lében párolódik meg. Az a legszuperebb ebben az italban, hogy egy könnyű búzasörről van szó, ami emellett érdekes fűszerekkel és karakterekkel is rendelkezik. Éppen ezért kiválóan passzol a húsvéti ízekhez, különösen a hagyományosan az asztalra kerülő sonkához, tormához és tojáshoz - nyilatkozta Dávid. 

Így ünnepelnek a szakácsok

Talán sokan gondolják azt, hogy nagyköveteinknél a csodás ételköltemények is részei a húsvéti ünnepeknek, ám ilyenkor a család a legfontosabb. Adri a húsvétból leginkább a tojásfestést kedveli, mely bár minden évben családi programként indul, a fiai hamar ráunnak. Ilyenkor férjével, a hegedűvirtuóz Edvin Martonnal kettesben fejezik be a díszítést. Persze a család együtt ül az ünnepi asztalnál, melyen egyszerű ételekből készült fogások sorakoznak. Dávid pedig kivárja a húsvéti sonka maradékát, és csak az ünnep után éli ki kreativitását a füstölt húsból. Egy dolog azonban bizonyos: az idei évtől mindkét család éléskamrájában helyet kap az 1664 Blanc sör, mely citrusos és korianderes ízével részévé válik a alapanyagkészletnek. Mi pedig izgatottan várjuk a további ínycsiklandozó recepteket...

Ha szeretnéd megismerni az 1664 Blanc-t, akkor kattints ide!

Ezt is szeretjük