Fűszeres hússal töltött puha krumpligombóc: ropogós szalonnával a tetején az igazi
A krumplis gombóc nem csak édesen finom: fűszeres hússal töltve önmagában is igazán tartalmas ebéd.

daralt-hussal-toltott-gomboc
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házilag készült krumplis tésztagombóc annyira finom, hogy vétek lenne kizárólag édességet készíteni belőle. Darált hússal megtöltve kiadós, laktató fogás, ha pedig a tetejét szalonnával szórod meg, biztos, hogy az ínyencek sem fognak éhesen felállni az asztaltól. A tölteléket elkészítheted frissen is, de bármilyen maradék pörköltet ledarálhatsz hozzá.

Hússal töltött krumpligombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg sertéscomb
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában tedd fel főni. Fél óra múlva, amikor már puha, szedd ki a lábosból, hagyd egy kicsit hűlni, majd hámozd meg. Krumplinyomóval törd össze, és hűtsd ki. Közben készítsd el a tölteléket. Olajon párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és így pirítsd egy-két percig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá először a pirospaprikát, utána a darált húst. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval. Öntsd fel kevés vízzel, és párold 10 percig. 


A már kihűlt krumplihoz lassan adagold hozzá a lisztet. Az, hogy pontosan mennyi kell, a krumpli fajtájától függ. Gyúrd simára, lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centiméter vastagra, és éles késsel vágd fel 8x8 centis kockákra. Mindegyik közepére halmozz a darált húsból, és formázd gombócokká. Rakd lobogó, sós vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, hagyd még pár percig főni, majd szűrd le a gombócokat.
A szalonnát vágd apróra, és kis lángon pirítsd meg. A szalonnadarabokat szedd ki, a zsírban fogasd meg a gombócokat. Tálaláskor a szalonnával kínáld. 
Ha édességre vágysz, hasonlóan elkészítheted a tökéletes házi szilvás gombócot. Akár mirelit gyümölcsből is kitűnő. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük