Krémes húsos pástétom pirítósra: maradék leveshúsból is tökéletes
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá.

Ha maradt hús a tegnapi levesből, állíts össze belőle krémes pástétomot friss kenyérre vagy pirítósra kenve! Készülhet baromfiból vagy marhából, ami épp van otthon. Az ízesítése is ennek megfelelő: az erőteljes ízű marhahús talán kevesebb fűszert igényel, mint a csirke, ezért nyugodtan kóstolgasd, amíg a kívánt zamatot el nem éred.
Húspástétom leveshúsból
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg főtt hús
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A húst fejtsd le a csontról, és tedd késes aprítógépbe. Add hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pépesítsd őket, majd kanalazd egy tálba. Kanalazz hozzá annyi tejfölt, hogy jól kenhető masszát kapj, majd ízesítsd mustárral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízei összeérjenek.
Friss kenyérrel, karikára vágott kiflivel vagy pirítóssal fantasztikus.
Házilag készítve minden húsos kence finomabb: ezt a rozmaringos csirkemájkrémet is próbáld ki!
Rozmaringos csirkemájkrém házilag: pirult szalonna is ízesíti
A házi májkrém elkészítése nem időigényes, érdemes belevágni, mert sokkal finomabb, mint a boltban kapható.
Elolvasom