4 finom, húsos egytálétel

Egyszerű és gyors ételt szeretnél, de közben a pasid kedvére is tennél? Nem gond! Íme néhány recept, ami mindenkinek jó, hiszen finomak, és még egyszerű is őket elkészíteni!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyaros egytál

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 kg burgonya
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pritamin
  • 10 dkg császárszalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt pirospaprika
  • feketebors
  • szurokfű
  • rozmaring
  • 1 húsleveskocka

A császárhúst vágd csíkokra, olvaszd ki, és a zsírján futtasd meg az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Tedd bele a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig párold. Ezután keverd bele a szétnyomott fokhagymát, a pritamint, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott kolbászt, az olajat. Fűszerezd 1 kávéskanál sóval, 1 evőkanál édes és erős paprikával, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva addig főzd, amíg a krumpli megfő, de ne legyen túl puha. A legjobb kovászos uborkával, de bármilyen savanyúságot adhatsz mellé.

Cserépben sült babos egytál

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet sertéstarja
  • 3 vörösbab-konzerv
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 3 nagyobb paprika
  • 3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 10 dkg vékonyra szeletelt bacon

Egy cserépedény alját béleld ki baconnel, halmozd rá a leöblített babot, majd a nyers, szeletelt répákat. Erre jön a szeletelt paprika és paradicsom, majd a karikára vágott hagyma. Ezután sózd meg. Helyezd rá a hússzeleteket, amit előbb érdemes kissé kiklopfolni, hogy hamarabb átsüljön. Végül kend meg tejföllel. Ezután is megsózhatod kicsit, kinek milyen az ízlése. Lefedve tedd sütőbe, de előmelegítés nélkül, mivel cseréptál, közepes lángon süsd másfél órát. A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint kissé variálhatod.

Fűszeres marhaegytál

Hozzávalók:

  • másfél kg sovány marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 uborka
  • 2 citrom
  • 2 piros színű paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • bazsalikomlevelek

Az uborkát hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magos belsejét kapard ki, és szeleteld 2 cm-es darabkákra. A citromokat vágd negyedekre. A húst kockázd fel, majd a forró olajban pirítsd meg. Vedd ki, a zsírjában futtasd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a mézet, a húskockákat, és keverd össze. Végül a citromdarabokat, az uborkaszeleteket és a paprikát is keverd bele. Sózd meg, és lefedve, kis lángon 1 óráig főzd. Amikor kész, a húst és a zöldségeket vedd ki, a főzőlevet törd át, és a tejszínnel keverd simára. A paprikákat dobd ki. A mártást öntsd a húsra. Bazsalikommal díszítve, párolt rizzsel tálald.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Tavaszi bárányegytál

Hozzávalók:

  • 1 kg kockára vágott báránylapocka
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg zöldbab
  • 8 újburgonya
  • 1 liter tyúkhúsleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • 1 csipetnyi rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem és zellerlevél
  • őrölt bors

Az olajban süsd pirosra a húst, majd sóval, borssal ízesítsd, és liszttel szórd meg. Add hozzá a felkarikázott hagymát, és még 5 percig főzd. A léből vegyél ki mindent, a levet zsírtalanítsd, majd a húst meg a hagymát tedd vissza, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Borsikafűvel, rozmaringgal és a zöld csokorral fűszerezd. Lefedve 1 óra 20 percig kis lángon főzd. A répát hámozd meg, zöldjükből keveset hagyj meg. A zöldbabot tisztítsd meg, a burgonyát hámozd meg. A zöldségeket és a burgonyát is rakd bele, és lefedve még 25 percig főzd. Végül a zöld csokrot vedd ki, a levest petrezselyemmel szórd meg, és tálalhatod.

Ezt is szeretjük