Húsos, brokkolis rakott tészta vastag, nyúlós sajtréteggel: 40 perc, és kész
A hétvégi maradék hús egyik legjobb felhasználási módja, ha feldobod vele a rakott tésztát. A sok sajt a ráadás.

Az a legjobb a rakott tésztákban, hogy gyorsan össze lehet dobni, és isteni, laktató végeredmény kerül az asztalra. A számos jótékony hatással bíró brokkolihoz most is könnyen hozzájuthatsz, tejföllel és hússal keverve pedig izgalmas lesz a végeredmény. A penne remek választás hozzá, a sajt pedig akár többféle is lehet.
Húsos, brokkolis rakott tészta sajttal
Hozzávalók
- 40 dkg penne tészta
- 20 dkg sült hús
- 1 fej brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál olaj
- 0.5 mokkáskanál bors
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 mokkáskanál szerencsendió
- só
Elkészítés:
Rakd a tésztát enyhén sós, lobogó vízbe. Főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre, de vigyázz, hogy ne legyen túl puha! Ha kész, szűrd le. A rózsákra szedett brokkolit főzd forrástól számítva hét percig, majd csepegtesd le. Vágd finomra a hagymát, forrósíts egy serpenyőben olajat, és futtasd meg rajta. Ha már üveges, tedd hozzá a húst, a tésztát, és süsd át egy-két perc alatt. Egyengesd a pennét kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és rakd rá a brokkolit.
Keverd össze a tejszínt, a tejfölt a fűszerekkel, majd öntsd a tésztára, forgasd össze, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a tésztát körülbelül 20 percig, vagy amíg a sajt megpirul. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
A brokkoliból kiváló tócsni is készíthető, ami kevésbé hizlal, mint a krumplis változat.