Gazdag és egyszerű húsleves pulykanyakból

A forró húsleves pulykanyakkal pillanatok alatt átmelegít. Ne csak hétvégére készítsd el, munka után, hétköznapokon is nagyon jólesik.

Az egyszerű, tartalmas levest a finom csontos hús és a zöldségek, fűszerek sokfélesége teszi igazán különlegessé. Nagy kedvenc lesz, melyből mindenki szívesen merít még egyszer. Putóczki Gáborné receptjét bátran ajánljuk.

15775911 942ff174ad912b5e9105d0b483f85ca6 wm

Húsleves pulykanyakból

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg pulykanyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis darab zellergumó
  • 1-2 kelkáposztalevél
  • 1 zöldpaprika
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagymákat, a zellert, a káposztalevelet és a répákat. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és vegetával. Ha szereted, kurkumát is tehetsz bele. Lassan gyöngyözve főzd meg körülbelül két óra alatt.

Ha a zöldségek és a pulykanyakak is puhák, nincs hab a leves tetején, akkor biztosan elkészült. Húzd le a tűzről, várj legalább tíz percig, majd szűrd át. A feldarabolt zöldségeket illetve a húst külön kínáld, a levest pedig forrón tálald kifőtt tésztával vagy daragaluskával.

15775923 6ba732ff897e2af58f3f19d456973611 wm
Ezt is szeretjük