Gazdag és egyszerű húsleves pulykanyakból
A forró húsleves pulykanyakkal pillanatok alatt átmelegít. Ne csak hétvégére készítsd el, munka után, hétköznapokon is nagyon jólesik.
Az egyszerű, tartalmas levest a finom csontos hús és a zöldségek, fűszerek sokfélesége teszi igazán különlegessé. Nagy kedvenc lesz, melyből mindenki szívesen merít még egyszer. Putóczki Gáborné receptjét bátran ajánljuk.

Húsleves pulykanyakból
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg pulykanyak
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kis darab zellergumó
- 1-2 kelkáposztalevél
- 1 zöldpaprika
- só
- bors
- szerecsendió
- ételízesítő
Elkészítés:
Tisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagymákat, a zellert, a káposztalevelet és a répákat. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és vegetával. Ha szereted, kurkumát is tehetsz bele. Lassan gyöngyözve főzd meg körülbelül két óra alatt.
Ha a zöldségek és a pulykanyakak is puhák, nincs hab a leves tetején, akkor biztosan elkészült. Húzd le a tűzről, várj legalább tíz percig, majd szűrd át. A feldarabolt zöldségeket illetve a húst külön kínáld, a levest pedig forrón tálald kifőtt tésztával vagy daragaluskával.
