Gazdag és egyszerű húsleves pulykanyakból
A forró húsleves pulykanyakkal pillanatok alatt átmelegít. Ne csak hétvégére készítsd el, munka után, hétköznapokon is nagyon jólesik.
Az egyszerű, tartalmas levest a finom csontos hús és a zöldségek, fűszerek sokfélesége teszi igazán különlegessé. Nagy kedvenc lesz, melyből mindenki szívesen merít még egyszer. Putóczki Gáborné receptjét bátran ajánljuk.
Húsleves pulykanyakból
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg pulykanyak
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kis darab zellergumó
- 1-2 kelkáposztalevél
- 1 zöldpaprika
- só
- bors
- szerecsendió
- ételízesítő
Elkészítés:
Tisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagymákat, a zellert, a káposztalevelet és a répákat. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és vegetával. Ha szereted, kurkumát is tehetsz bele. Lassan gyöngyözve főzd meg körülbelül két óra alatt.
Ha a zöldségek és a pulykanyakak is puhák, nincs hab a leves tetején, akkor biztosan elkészült. Húzd le a tűzről, várj legalább tíz percig, majd szűrd át. A feldarabolt zöldségeket illetve a húst külön kínáld, a levest pedig forrón tálald kifőtt tésztával vagy daragaluskával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept