Gazdag és egyszerű húsleves pulykanyakból
A forró húsleves pulykanyakkal pillanatok alatt átmelegít. Ne csak hétvégére készítsd el, munka után, hétköznapokon is nagyon jólesik.

Gazdag és egyszerű húsleves pulykanyakból
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez még dínós pulcsiban is dögös: csak ritkán láthatjuk ennyire felöltözve »

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, tartalmas levest a finom csontos hús és a zöldségek, fűszerek sokfélesége teszi igazán különlegessé. Nagy kedvenc lesz, melyből mindenki szívesen merít még egyszer. Putóczki Gáborné receptjét bátran ajánljuk.

Húsleves pulykanyakból

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg pulykanyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis darab zellergumó
  • 1-2 kelkáposztalevél
  • 1 zöldpaprika
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagymákat, a zellert, a káposztalevelet és a répákat. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és vegetával. Ha szereted, kurkumát is tehetsz bele. Lassan gyöngyözve főzd meg körülbelül két óra alatt.

Ha a zöldségek és a pulykanyakak is puhák, nincs hab a leves tetején, akkor biztosan elkészült. Húzd le a tűzről, várj legalább tíz percig, majd szűrd át. A feldarabolt zöldségeket illetve a húst külön kínáld, a levest pedig forrón tálald kifőtt tésztával vagy daragaluskával.

Ezt is szeretjük