Pikáns húsgombócleves sok zöldséggel

Így biztosan nem esik szét a gombóc

Bármely étkezés fantasztikus nyitánya lehet a húsgombócleves.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tél végén különösen jólesik a sok zöldséget tartalmazó, zamatos leves. Ebből bárki szívesen repetázik majd. A húsgombóclevest borsóval tovább gazdagíthatod, és könnyen a saját ízlésedre formálhatod.

Húsgombócleves

Hozzávalók 4 személyre

Leves

  • 1 fehérrépa
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 húsleveskocka
  • 0.5 zeller
  • bors
  • kevés olaj

Gombóc

  • 30 dkg darált hús
  • 1 zacskós rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a gombócokat készítsd el. A darált húst dolgozd össze a megmosott rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, nyomd hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Biztos, hogy nem esik szét, ha kevés lisztet vagy zsemlemorzsát is adsz hozzá. A masszából nedves kézzel formázz kis gombócokat.

A répákat pucold meg, mosd meg, és karikázd vagy kockázd fel. Kevés olajon párold meg pár perc alatt a feldarabolt zellerrel és a vöröshagymával. Tedd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd öntsd fel egy liter vízzel. Ha a leves felforr, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Amikor a zöldség félig puha, óvatosan rakd bele a gombócokat. Öntsd még fel vízzel, és főzd kis lángon további 15-20 percig. Forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálald.

15881117 7918df41da17c1b5a13e31429030f752 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük