Pikáns húsgombócleves sok zöldséggel
Bármely étkezés fantasztikus nyitánya lehet a húsgombócleves.
Tél végén különösen jólesik a sok zöldséget tartalmazó, zamatos leves. Ebből bárki szívesen repetázik majd. A húsgombóclevest borsóval tovább gazdagíthatod, és könnyen a saját ízlésedre formálhatod.
Húsgombócleves
Hozzávalók 4 személyre
Leves
- 1 fehérrépa
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 húsleveskocka
- 0.5 zeller
- bors
- só
- kevés olaj
Gombóc
- 30 dkg darált hús
- 1 zacskós rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Először a gombócokat készítsd el. A darált húst dolgozd össze a megmosott rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, nyomd hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Biztos, hogy nem esik szét, ha kevés lisztet vagy zsemlemorzsát is adsz hozzá. A masszából nedves kézzel formázz kis gombócokat.
A répákat pucold meg, mosd meg, és karikázd vagy kockázd fel. Kevés olajon párold meg pár perc alatt a feldarabolt zellerrel és a vöröshagymával. Tedd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd öntsd fel egy liter vízzel. Ha a leves felforr, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Amikor a zöldség félig puha, óvatosan rakd bele a gombócokat. Öntsd még fel vízzel, és főzd kis lángon további 15-20 percig. Forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció