Fűszeres húsgombóc paradicsomszósszal: sütőben összesütve még finomabb
A fűszeres húsgombóc édes paradicsomszószban sütve, sajttal a tetején fenséges főfogás, amivel mindig mediterrán hangulatot teremthetsz a konyhádban.

paradicsomos-husgomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsomos húsgombóc biztos, hogy az elsők között szerepel a menzakaják népszerűségi listáján. Ez azonban extra változat. Különlegessége, hogy a sütőben érnek össze a csodás mediterrán ízek. Bármilyen paprikát tehetsz hozzá, ha bírod, csípőset is. Kínáld stílusosan spagettivel.  

Húsgombóc paradicsomszósszal recept

Hozzávalók:

A gombócokhoz

  • 50 dkg darált marhahús vagy sertéshús
  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors

A szószhoz

  • 40 dkg paradicsomszósz
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, és keverd hozzá az aprított újhagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt és a zsemlemorzsát. Dolgozd jól össze, majd formázz a masszából tetszőleges nagyságú gombócokat. 
 

A mártáshoz hevíts egy lábosban olívaolajat, majd szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg világosbarna, zsemleszínű nem lesz. Ez körülbelül három perc. Tedd bele a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott paradicsomot és paprikát, majd öntsd fel a paradicsomszósszal. Fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti cukorral, és főzd össze 10 perc alatt.
 

Rakd a szószba a húsgombócokat, tedd át sütőbe, és 180 fokon süsd 25-30 percig. Akkor jó, ha a gombóc puha, a szósz pedig sűrű. Tálalás előtt szórd meg bazsalikommal, petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.
Próbáltad már a húsgolyókat mézes-fokhagymás szósszal? Ezért a változatért odaleszel.

Ezt is szeretjük