Pikáns húsgombóc tejszínes mártással és tésztával
Ez a jól fűszerezett húsgombóc olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsgombóc, a tészta és a cukkini külön-külön is nagyon ízletes, hát még így együtt. Elkészíteni sem bonyolult Kard Éva receptjét. Nagy az esélye, hogy családi kedvenc lesz.

Húsgombóc

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a húsgombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • friss bazsalikom
  • őrölt bors

Tejszínes cukkini hozzávalói

  • 15 dkg metélt tészta
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • citrom
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a bazsalikomot vágd apróra, majd add a darált húshoz. Ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá az egész tojást, és keverd alaposan össze. Ha túl lágy a massza, akkor kanalazz hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Ezután nedves kézzel készíts diónyi gombócokat, majd tedd őket kevés forró olajba. Kisebb lángon pár perc alatt süsd szép pirosra. Szedd ki a gombócokat a zsiradékból, és rakd félre.

A cukkinit reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn. A kakukkfüvet vágd apróra. Az előzőleg visszamaradt zsiradékhoz add hozzá a vajat, majd hevítsd fel. Ezután a tűzről egy pillanatra levéve nyomd bele a fokhagymát, futtasd meg, és add hozzá a lereszelt cukkinit. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, facsarj rá egy kevés citromlevet, és párold néhány percig. Öntsd hozzá a tejszínt, keverd alaposan össze, majd tedd bele az elősütött húsgombócokat is.

Keverd, rázogasd össze, főzd még pár percig, hogy a gombócok kellően átfőjenek, a szaft pedig besűrűsödjön. Közben főzd ki a tésztát, alaposan csepegtesd le. Tálaláskor tedd a tányérra, majd helyezd rá a húsgombócokat, és kanalazd rá a tejszínes cukkinit.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük