Házi húsgolyó ropogósra sült kelbimbóval, besamellel: laktató, mégsem nehéz
Isteni vacsora kerekedhet a roppanósra sütött kelbimbó és a házi, fűszeres húsgolyó párosításából.
Csőben sült ételeknek is nevezik azokat a tepsis fogásokat, amelyeket mártással öntenek nyakon sütés előtt. A kelbimbót is elkészítheted hasonló módon, és érdemes is minél többször fogyasztani, hisz tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, húsgolyóval együtt sütve pedig komplett ebéd lehet, amely mellé már nincs is szükség egyéb köretre.
Húsgolyó kelbimbóval
Hozzávalók
- 50 dkg kelbimbó
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- zöldhagyma vagy snidling
- olaj
A mártáshoz
- 5 dl tej
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A kelbimbót tisztítsd meg, és kevés olajon párod roppanósra 10 perc alatt. A darált húst tedd egy tálba, a fokhagymagerezdeket nyomd bele, a vöröshagymát reszeld hozzá, majd keverd a masszához a zsemlemorzsát, a tojást, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Formálj belőle kisebb golyókat, és a már megpárolt kelbimbóval felváltva helyezd zsiradékkal kikent tűzálló tálba.
A besamelmártáshoz egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet. Habverővel kevergesd, amíg el nem kezd habozni, ekkor öntsd hozzá a felforrósított tejet, és folyamatosan kevergesd addig, amíg sűrű nem lesz A tűzről levéve keverd bele a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd oszd el a húsgolyós, kelbimbós keveréken. Süsd 180 fokon 35-40 perc alatt. Zöldhagymával vagy snidlinggel megszórva kínálhatod.
A kelbimbó sajttal turbózva bármilyen hús mellé fenséges köret.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció