Krémes, kókuszos hólabda: avagy kozáksapka receptje a nagyitól
A hólabda nagyon mutatós, mennyei sütemény, krémes, de nem émelyítő. Ma is ugyanolyan nagy kedvenc, mint régen.

holabda-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hólabda vagy kozák sapka megunhatatlan édesség, ami leginkább nagyobb eseményeken, esküvőkön, karácsonyi összejöveteleken kerül az asztalra. Kicsit munka- és időigényes elkészíteni, de a vendégek hálásak lesznek érte. Az alapja kakaós, vizes piskóta, Bár rögtön fogyaszthatod, sokkal finomabb lesz, ha legalább egy napig áll. 

Hólabda

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 8 db tojás
  • 7 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom

A forgatáshoz

  • 15 dkg kókusz

A tetejére

  • 15 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd habosra a porcukorral. Öntsd hozzá kisebb adagokban a forró vizet, majd részletekben forgasd hozzá a kakaóporral és sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és laza mozdulatokkal keverd a masszába. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, húzd le róla a sütőpapírt, és hagyd hűlni.


A krémhez a vajat, a porcukrot és a reszelt citromhéjat keverd habosra. A tejet öntsd egy edénybe, add hozzá a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd vízgőz felett keverd simára a masszát. Akkor jó, ha sűrű, pudingszerű az állaga. Jól hűtsd le, és dolgozd simára a vajas keverékkel. 
 

A kihűlt tésztából egy pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket. Kenj meg egyet krémmel, majd illessz rá egy másikat. A süti oldalát is vond be, és hempergesd meg többször a kókuszreszelékben. 
Végül olvaszd fel a csokoládét, és egy kanál segítségével kend be vele a sütik tetejét. Tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.  
Ha szereted a kókuszos sütiket, a békebeli, mézes tésztából készülő kókuszkockát se hagyd ki! 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük