Csokis hóember palacsinta
Ezzel a különleges hóember palacsintával garantáltan jól indul vagy fejeződik be a nap.
Az amerikai palacsinta tökéletes reggeli, melyet kis fantáziával pikk-pakk karácsonyivá tehetsz. Készíts belőle ízletes és gusztusos hóembereket! Ebből a finomságból egy falat sem marad majd. Ha szereted variálni a sós és az édes ízeket, a hóember kezét kolbászból is elkészítheted, a sült bacon pedig remek sál lehet.
Hóember palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- csokichips
- nutella
- tejszínhab
- juharszirup
Elkészítés:
A tésztához a lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral. A közepébe formálj egy kis mélyedést, öntsd bele az olvasztott vajat, a tejet, az ásványvizet, a tojást, a cukrot és a vaníliást cukrot. Keverd össze, akkor jó, ha csomómentes. Ha szükséges, hígítsd ásványvízzel vagy tejjel, sűríteni pedig liszttel tudod.
Forrósíts egy kis olajat teflonserpenyőben, majd süss három különböző méretű palacsintát, közben forgasd át őket. Arra ügyelj, hogy a tészta viszonylag vastag legyen. Rendezd a palacsintákat tányérra. Alulra a nagy kerül, fölé a közepes, a hóember feje pedig a legkisebb tészta lesz. Díszítsd csokichipsszel vagy drazséval. Juharsziruppal megkenve biztos, hogy könnyen rögzíted. A kevésbé sikerült palacsintákból készíthetsz kalapot, kezet, majd kend be nutellával. A hóember alá fújj tejszínhabot.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció