Kívül ropogós, belül krémes hercegnőburgonya: maradék krumplipüréből is elkészítheted
Karácsonykor készíts valamilyen izgalmas, ünnepi köretet! Az étvágygerjesztő hercegnőburgonya csak kicsit macerásabb, mint a krumplipüré.

Bár a krumpli pürésítve és sütve is megunhatatlan, a belül krémes hercegnőburgonya mégis elegánsabb köret. Maradék püréből ráadásul gyorsan elkészítheted. Közvetlenül tálalás előtt süsd ki, mert frissen, melegen az igazi. Sültek, párolt húsok, halak köreteként is kiváló.
Hercegnőburgonya
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 teáskanál só
- 2 db tojássárga
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és krumplinyomón törd át. Öntsd hozzá a tejet, keverd hozzá a vajat, majd amikor már elég krémes, a tojássárgákat is. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
A krumplipüréhez hasonló masszát töltsd át habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kisebb halmokat. Arra figyelj, hogy ne legyenek egymáshoz túl közel. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára 10-15 perc alatt.
Ha diétásabb köreteket is készítenél, a parmezános sült répát próbáld ki!