A tökéletes, omlós tejkaramella receptje

Ajándéknak és csemegének is remek a tejkaramella vagy vajas változata. Mindkettő könnyen elkészíthető, ráadásul nem is drága édesség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha idén nemcsak vásárolni szeretnél, hanem szeretteidet saját készítésű ajándékokkal is meglepnéd, akkor készíts nekik valamilyen finomságot, amit ízléses kis dobozba rejthetsz.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ez lehet lekvár, fűszeres olaj, vagy haladó gasztrománoknak egy kis libamáj saját zsírjában.

Nagyon kevés ember mond nemet a tejkaramellára. Ha pedig nem akarsz gasztroajándékkal kedveskedni, akkor készít illatos karamellöntetet vagy különleges desszertet, melyen a hártyavékony karamellbevonat jelenti a koronát.

Tejkaramella

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej

A cukrot olvaszd meg, majd nagyon óvatosan add hozzá a tejet, utána pedig a vajat. Tölts meg egy poharat hideg vízzel, és cseppents bele a karamellából.

Ha golyócskaként ér az aljára, akkor jó. Ekkor simítsd tepsibe vagy tálba, ha ugyanis tovább melegíted, töredezni kezd, így viszont nem szilárdul meg. Pár óra szikkadás után felkockázhatod.
 

Vajkaramella

Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl sűrített tej
  • 45 dkg porcukor

Ez egy egyszerűbb változat. A hozzávalókat tedd vastag falú edénybe, majd olvaszd fel. Addig melegítsd, amíg szép színt nem kap. Ezután simítsd kilisztezett tepsibe, és járj el a fenti módon.

Karamellöntet

Hozzávalók:

  • 20 dkg+3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj

A 20 deka cukrot olvaszd meg, majd öntsd bele óvatosan a tejet, és kevergesd addig, amíg a karamella el nem olvad benne. A vajat olvaszd fel, add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a három evőkanál cukrot. Ezt keverd a karamellás tejhez, majd várd meg, amíg besűrűsödik.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Creme Brulée

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg cukor
  • 2 rúd vanília

A vaníliát áztasd tejbe, majd vágd fel hosszában, és szedd ki a belsejét. A tejszínt vízfürdő felett forrald fel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, és adagold a meleg tejszínhez. Egy tepsit tölts meg vízzel, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Töltsd alacsony, tűzálló tálkákba a tejszínes keveréket, majd állítsd őket a tepsibe, és told a sütőbe. Így a krém nemcsak sül, hanem gőzölődik is. Ha kész, hagyd kihűlni, majd szórj cukrot a tetejére, és kis konyhai lángszóróval olvaszd rá. Ha nincs ilyened, akkor csepegtess rá valamilyen likőrt, és gyújtsd meg, de óvatosan.

Ezt is szeretjük