Így készül a házi paprikakrém
Sokkal egészségesebb, mint a bolti!
Ez a házi paprikakrém nem hiányozhat a magyaros ételekből!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt az ideje, hogy végre eltedd télre a házi paprikakrémet! Készítheted vegyesen zöld és piros paprikából. Ha az ételbe ebből az ízesítőből teszel, óvatosan bánj majd a sóval. A tartósítószert akár ki is hagyhatod, akkor is sokáig eláll.

Házi paprikakrém

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 kg cseresznyepaprika
  • 4 pritamin paprika
  • 0,5 dl olaj
  • 8 dkg só
  • 1 késhegynyi nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mosd meg, csumázd ki, majd tedd apránként húsdarálóba vagy aprítógépbe. Ezt követően botmixerrel még pépesítsd egy kicsit. Rakd egy nagyobb lábasba, sózd meg, öntsd rá az olajat, és hagyd állni legalább négy-öt órát. Közben kevergesd meg néhányszor. Ha kevésbé szereted csípősen, még tovább maradhat a sóban, mert az tompítja a maró ízét.

Alaposan mosd ki az üvegeket, és rakd tele a kissé lecsöpögtetett paprikakrémmel, tégy rá egy kevés nátrium-benzoátot. Zárd le alaposan az üveget, a fedő alá a biztonság kedvéért még celofánt is tehetsz. Majd a paprikakrém mehet a polcra. Ha felbontasz egy üveggel, utána feltétlenül tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük