Gyümölcsjoghurt házilag készítve
Cukormentes változat
Isteni házi joghurtot készíthetsz, amiben nincs cukor és káros adalékanyagok.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
A házi joghurtkészítés nem bonyolult, csak időigényes feladat, de a tényleges munkád alig pár perc lesz vele. Az otthonkészített finomságba pedig nem kerül más, csak amit te akarsz.

Házi gyümölcsjoghurt
Hozzávalók
- 1,5 dl zsíros tej
- 2 dl zsíros natúr joghurt
- 2 bögrényi áfonya vagy eper
- 1 teáskanálnyi méz
Elkészítés:
Első lépésként fertőtleníts ki egy nagyobb dunsztosüveget, amiben majd tárolod a későbbiekben a joghurtodat. Ehhez forró vízzel történő fertőtlenítés a legjobb. Ha ezen túl vagy, a tejet melegítsd körülbelül 80-90 fokosra egy lábasban, majd a negyedével keverd el a joghurtot. Várd meg, míg kihűl, ezután pedig keverd hozzá a többi a tejet is. Ha ez kész, tedd a dunsztosüvegbe, az menjen langyos helyre, akár dunsztba párnák közé és hagyd is ott 6-7 órára. Amikor lassan letelik ez az idő, a gyümölcsöket mézen és fél deci vizen egy serpenyőben futtasd meg öt percre, majd botmixerrel turmixold őket le, úgy, hogy azért maradjanak nagyobb darabok is. Ha egyáltalán nem akarsz bele cukrot, akkor nem kell a méz sem bele. Ezt a gyümölcsös keveréket add a joghurthoz és már kész is vagy.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept